Berceanu propune FMI „taxa pe fâţă”

– Seful de la Transporturi nu este de acord cu majorarea cotei unice sau a TVA insa are propria lista de taxe si impozite despre care spune ca sunt prea mici, printre care si cea auto.

.

Oficialul a precizat extrem de clar ca el e impotriva cresterii TVA sau a cotei unice. Berceanu spune ca pentru a face rost de bani in economie a cerut Fondului Monetar, chiar la negocierile de ieri, sa permita Romaniei sa depaseasca deficitul bugetar, insa, banii respectivi sa fie bagati in investitii, arată Gandul.

Tot Berceanu insa a parafrazat raspunsul oficialilor FMI: „Nu. Aveti deja o problema cu deficitul pentru ca v-a scazut cresterea economica si, in plus, nu avem incredere in voi ca veti folosi banii pentru investitii„.

Chiar daca se opune cresterii TVA sau a cotei unice, Berceanu spune ca are lista lui de taxe pe care le-ar mari.

Citeste si:  BUSECO SRL - notificare privind deschiderea procedurii de insolvenţă

Printre sugestiile venite ieri, în discuţiile cu delegaţia FMI, de la ministrul transporturilor, Radu Berceanu, se numără şi ceea ce s-ar putea numi „taxa de fâţă”, relatează Evenimentul Zilei.

„În Italia, de exemplu, cine îşi cumpără o maşină cu un motor peste 1.999 cm cubi plăteşte uneori încă o dată cât maşina, o taxă. La noi sunt atâtea fâţe care umblă cu Q7 şi atâţia ţopârlani, bine-mersi. La fel pe a doua, a treia, a şaptea casă în proprietate plăteşti mai mult. De ce nu am face şi noi la fel?”, spune ministrul transporturilor.

„Cuţitul la os a ajuns deja de mult. Iar soluţii miraculoase pe care să le inventeze acum cineva nu există. Ori creşti încasările la buget, ori mai tai din cheltuieli, ori găseşti o sursă de finanţare. Eu am spus şi azi (ieri – n.r.) la întâlnirea cu FMI că nu poţi, pe timp de criză, să vii cu o mărire a taxelor. Dar putem, în primul rând să colectăm mai bine ceea ce se taxează deja”, a explicat ieri Radu Berceanu, pentru EVZ.

Citeste si:  Scăderea economică în 2010 va fi probabil 1,7 - 1,9%
Citește și
1 Comentariu
  1. pergament spune

    da’ de ce nu se leaga tov-ul de milioanele de roni pe care statul le cheltuie acordind ajutoare sociale celor care nu le merita?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner