De luni se pot depune cereri pentru finanţarea microintreprinderilor

De luni se pot depune din nou cereri de finantare a microintreprinderilor, a anuntat miercuri (18 noiembrie 2009) la Saptamâna Mondiala a Antreprenoriatului (GEW) directorul Autoritatii de Management POR, Gabriel Friptu.

“De luni (23 noiembrie 2009) se pot din nou depune cereri de finantare pentru microintreprinderi” a declarat Gabriel Friptu, director in cadrul Autoritatii de Management pentru Programul Operational Regional.
Printre noutatile noii perioade de apel se numara aparitia unor domenii atractive, precum productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, activitati de spectacole culturale si recreative.

De asemenea, sectoare atractive sunt energia regenerabila si activitatile turistice. Apelul este deschis si depunerile continua”, a precizat Gabriel Friptu. Printre dificultatile in calea aprobarii unui proiect se numara neintelegeri cu autoritatile intermediare din cauza interpretarilor diferite ale Ghidului Întreprinzatorului, timpul indelungat care trece de la depunerea proiectului pâna la semnarea contractului acestuia, diferentele de curs intre depunerea cererii si acordarea efectiva a banilor.

Pâna in prezent, au fost depuse 51 de proiecte. Reamintim ca peste 3 milioane de persoane, din 77 de tari, iau parte la 25.000 de evenimente in cadrul Saptamânii Mondiale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Week 2009).
Manifestarea reuneste elevi, studenti, antreprenori, oameni de afaceri, angajati si lideri din comunitatea de afaceri si din cercurile de decizie guvernamentala si are ca obiectiv formarea de retele sociale si popularizarea modelelor de succes.

În cadrul GEW România 2009, GEA Strategy & Consulting (structura pentru strategii de dezvoltare economica si consultanta a Grupului pentru Economie Aplicata – GEA) si Fundatia Post Privatizare, cu sprijinul portalului esimplu.ro, au organizat cea de-a doua editie a conferintei “Administratia publica, intreprinzatorii privati si societatea civila: un parteneriat pentru promovarea antreprenoriatului in România”.
În timpul Saptamânii Mondiale a Antreprenoriatului din România, studentii isi pot lansa afaceri pilot prin programul START! Business, iar elevii iau parte la etapa locala a competitiei de antreprenoriat “Lumea ta, Afacerea ta”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata