Dealerii auto: Creşterea TVA ne-a triplat numărul de clienţi

– Majorarea TVA-ului a crescut de până la de trei ori numărul clienţilor care doresc să achiziţioneze un automobil nou în această săptămână, atât în centrele auto din Bucureşti, cât şi din ţară.

Toţi cei care urmau să achite maşina săptămâna viitoare sau luna viitoare s-au grăbit acum să plătească, astfel încât să intre cu TVA de 19%, nu de 24%. Astfel traficul de showroom a crescut de două-trei ori comparativ cu o perioadă obişnuită din acest an”, a declarat directorul de marketing al unui dealer Ford din Capitală.

În centrul Dacia din Cluj traficul de showroom a crescut cu peste 20% în ultimele zile, potrivit directorului companiei, dar nu se poate discuta de un vârf în acest an, cele mai bune rezultate fiind înregistrate în momentul lansării programului „Rabla”, dar şi când a fost prezentat Duster, informează Ziarul Financiar.

„Clienţii acum nu mai stau pe gânduri şi se grăbesc să achite maşinile. Aceştia nu achiziţionează prin finanţare sau prin «Rabla», ci cash”, a spus Călin Abrudan, directorul de vânzări în cadrul OTC Group care deţine dealerul Dacia Service Cluj Feleac.

Majorarea TVA va scumpi în medie cu 300 de euro un model Dacia Logan, cu aproximativ 500 de euro un automobil din segmentul compact precum un VW Golf sau un Ford Focus şi cu peste 2-3.000 de euro un SUV sau o limuzină de lux.

Citește și
2 Comentarii
  1. rom spune

    nu va grabiti
    pana la sfarsitul anului nu o sa mai vedeti altii

  2. Morisatana spune

    Ganditi limitat! Ati avut clienti 2-3 zile pana la 1.07. dar nu va ganditi cat pierdeti dupa, cand automat scad vanzarile? O sa scada vanzarile de masini noi si samsarii vor umple tara de second-hand-uri inscrise la bulgari. Neinspirata marire de tva va pune toata industria(daca exista?) pe butuci si in primul rand pe cea auto! Suntem sadici, ne meritam conducatorii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata