Debitele pe Siret şi Dunăre continuă să crească

Siretul avea, sâmbătă (3 iulie 2010) dimineaţă, la ora 7,00, un nivel de 712 cm la Şendreni (62 cm peste cota de pericol), iar Dunărea avea un debit de 16.820 metri cubi/secundă şi o cotă de 666 cm (66 de cm peste cota de inundaţie, cota de pericol fiind 700 cm), a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Petrica Paţilea Crângan.

Forţele Ministerului Administraţiei şi Internelor, ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi lucrători de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă şi voluntari au continuat să lucreze şi în noaptea de vineri spre sâmbătă la consolidarea şi supraînălţarea digurilor la Siret şi Dunăre. La Şendreni, a fost construit un dig din panouri mobile metalice, pe o lungime de 800 de metri şi din zgură pe alţi 400 de metri.

Sunt infiltraţii masive în digul de la Dunăre, în zona sediului Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, unde autorităţile locale au montat pompe pentru evacuarea apei, dar şi pe Siret, în cartierul Barboşi şi în dreptul localităţii Şendreni. Există pericolul ca apa să depăşească digurile de apărare. Au fost inundate triajul CFR Movileni, un teren de sport, un rezervor mobil de carburant şi o gheretă, un atelier de tâmplărie dotat cu utilaje şi maşini, toate din localitatea Şendreni.
Hidrologii prognozează că maximul pe Dunăre se va produce pe 9 iulie, când se estimează că fluviul va ajunge la 690 cm, cu un debit de 17.860 metri cubi/secundă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata