Deciziile de impunere transmise de Finanţe conţin noi informaţii

24

Formularele privind deciziile de impunere anuală pentru venituri realizate de persoane fizice şi pentru contribuţiile de asigurări sociale de sănătate datorate de acestea, transmise contribuabililor începând cu 1 iulie 2014, vor conţine o serie de informaţii care să faciliteze plata obligaţiilor fiscale, precizează un comunicat al Ministerului Finanţelor Publice /MFP/ remis, marţi.

Fiecare decizie de impunere va conţine informaţii privind codul de identificare fiscală a beneficiarului, contul de venituri bugetare corespunzătoare obligaţiei de plată, codul IBAN în care trebuie efectuată plata, suma pe care contribuabilul o are de plătit şi o rubrică de explicaţii.

De asemenea, pe decizia de impunere vor fi incluse informaţii privind modalităţile de plată — în numerar, la Trezorerie, prin mandat poştal, la subunităţile CN Poşta Română S.A, prin virament, utilizând ordinul de plată, din contul propriu deschis la o instituţie de credit din România, inclusiv cel emis prin sisteme de plată electronică de tip ‘internet banking’, prin virament, utilizând contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finanţelor Publice.

Aceste reglementări vizează formularele 250 ‘Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din România de persoanele fizice’, 251 ‘Decizie de impunere anuală pentru veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice’, 260 ‘Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de impozit pe venit/ contribuţii de asigurări sociale de sănătate, precum şi privind obligaţiile de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale’, 630 ‘Decizie de impunere anuală pentru stabilirea contribuţiei de asigurări sociale de sănătate’, 650 ‘Decizie de impunere privind plăţile anticipate cu titlu de contribuţii de asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din cedarea folosinţei bunurilor’.

Măsura face parte din strategia Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF de îmbunătăţire a relaţiei cu contribuabilului şi de încurajare a conformării la plată.

‘Avem o nouă abordare în relaţia contribuabilului cu administraţia fiscală, bazată pe deschidere instituţională, respect şi flexibilitate. Prin măsurile de simplificare a modalităţilor de plată şi încurajarea utilizării mijloacelor alternative, moderne, de plată a obligaţiilor fiscale suntem consecvenţi strategiei stabilite la începutul mandatului de promovare a unei relaţii corecte cu contribuabilul’, a afirmat ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News