Declanşarea grevei generale este decizia salariaţilor din învăţământ

Acţiunile de protest şi declanşarea grevei generale în învăţământ sunt deciziile angajaţilor din sector şi nu a liderilor sindicali, a declarat joi (13 mai 2010) preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea.

Reacţia acestuia vine în urma declaraţiilor ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu, potrivit cărora liderii sindicatelor din învăţământ vor să amestece copiii în lupta cu criza în loc să îi protejeze. „Ministrul Funeriu nu a înţeles nici până acum că este ministrul Educaţiei şi Învăţământului de mai bine de 4 luni.
Ministrul Funeriu trebuie să înţeleagă că acţiunile de protest, declanşarea grevei generale reprezintă hotărâri ale angajaţilor din sector şi nu a liderilor sindicali.

Noi i-am atras atenţia de când şi-a luat mandatul că se va ajunge în această situaţie. Aşteptăm să vedem care sunt acele măsuri legale conform cărora va împiedica profesorii să nu intre la clasă, să nu participe la examene, să nu treacă notele în catalog”, a spus Cornea.
Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, i-a invitat, joi, pe liderii celor patru federaţii sindicale reprezentative din educaţie pentru a discuta în legătură cu măsurile de protest anunţate de acestea.

Cei 4 lideri nu s-au prezentat la întâlnire, declarând că nu acceptă „discuţii formale” şi că aşteaptă o invitaţie oficială la negociere. „Ministrul Daniel Funeriu s-a trezit abia acum să cheme federaţiile sindicale la negocieri, după ce luni de zile a fost surd la revendicările salariaţilor din educaţie, pe care i-a ignorat complet, încălcând regulile elementare ale dialogului social.
Reprezentanţii FSLI, FSI ‘Spiru Haret’, FEN şi FNS ‘Alma Mater’ solicită ministrului Educaţiei să renunţe la apelurile patetice adresate salariaţilor din învăţământ de a nu participa la acţiunile de protest şi îl invită să li se adreseze acestora la mitingul din 19 mai”, susţin sindicaliştii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata