Departamentul pentru Energie: Livrările totale de gaze ruseşti sunt la un nivel foarte scăzut; populaţia nu va avea de suferit

Livrările de gaze rusești către România au înregistrat, miercuri, o scădere de 13% în raport cu nominalizările Transgaz, dar stocurile existente la acest moment sunt suficiente pentru această iarnă, iar populația nu avea avea de suferit, a anunțat, joi, într-un comunicat transmis  Departamentul pentru Energie.’

Totodată, potrivit sursei citate, volumul total al livrărilor de gaze rusești din această perioadă este la un nivel foarte scăzut, sub 0,2 milioane metri cubi pe zi, în condițiile în care producția României este la un nivel de aproximativ 31 milioane metri cubi/zi.

‘Nu există niciun motiv de îngrijorare, trebuie să începem să ne obișnuim cu astfel de situații generate de Gazprom. Volumele pe care le importăm sunt foarte mici, iar România este pregătită să facă față foarte bine acestei ierni fără ca populația să aibă de suferit’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Din datele Departamentului pentru Energie reiese faptul că România a înmagazinat, până în acest moment, cu un miliard de metri cubi de gaze naturale mai mult decât obligațiile legale stabilite de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei /ANRE/, și care vizau constituirea unor depozite de circa 1,8 miliarde de metri cubi de gaze naturale.

În prezent, consumul se situează la circa 22 milioane de metri cubi pe zi, iar din producția de aproximativ 31 milioane de metri cubi, circa 9 milioane de metri cubi se înmagazinează în continuare zilnic.

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, s-a întâlnit, marți, la sediul Departamentului, cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, Oleg Malginov, la care au participat și reprezentanți ai Transgaz.

În context, ambasadorul Rusiei la București nu a confirmat faptul că nu vor mai avea loc reduceri în livrările de gaze rusești către România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata