Depozitarul Central va distribui dividende pentru SIF Moldova

Depozitarul Central (DC) va distribui, în perioada septembrie-octombrie, dividendele societăţii de investiţii financiare SIF2 Moldova, una dintre cele mai importante companii listate pe piaţa de capital din România, informează DC. SIF Moldova va plăti acţionarilor, utilizând serviciul naţional lansat de către DC, dividendele aferente anului 2009, precum şi dividendele neîncasate din anii 2008 si 2007.

Plata dividendelor se va efectua prin intermediul tuturor oficiilor şi ghişeelor Companiei Naţionale Poşta Română.
Totodată, serviciul naţional de distribuire a dividendelor va putea permite, în scurt timp, tuturor acţionarilor ca, odată cu ridicarea sumelor respective, să poată depune solicitări cu privire la actualizarea de date personale în registrul acţionarilor.

Serviciul naţional de distribuire a dividendelor, lansat de către Depozitarul Central în cursul acestui an, a devenit operaţional în prima jumătate a lunii iulie.

Depozitarul Central a lansat în luna martie serviciul naţional de distribuire a dividendelor. Potrivit DC, acest serviciu reprezintă cea mai completă soluţie disponibilă pe piaţa de capital din România, care conferă eficienţă şi promptitudine, la preţuri competitive.

Până în momentul de faţă, distribuirea dividendelor emitenţilor de pe piaţa de capital din România se făcea prin diferite metode, dezavantajele majore ale acestui sistem neunitar fiind în mare măsură de ordin material, mai exact, costuri ridicate atât pentru investitori cât şi pentru companiile listate.

Astfel, dacă un investitor avea în portofoliu acţiuni ale mai multor companii, care, la rândul lor, alegeau o metodă diferită de distribuire a dividendelor, acesta trebuia să le colecteze de la fiecare emitent, prin modalitatea indicată. De foarte multe ori, acest lucru presupunea deplasarea investitorului în diferite locaţii, cu implicaţii directe asupra creşterii timpului, precum şi a costului colectării dividendelor.

Ca urmare a solicitărilor venite din partea investitorilor români şi străini, precum şi a intermediarilor, Depozitarul Central a dezvoltat un serviciu unitar de distribuire a dividendelor la nivel naţional.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata