Deputaţii au adoptat reducerea TVA şi pentru berea la draft

Deputații au adoptat, miercuri, 10 iunie, reducerea TVA de la 24 la 9% și pentru berea la draft.

Această prevedere este cuprinsă într-un amendament admis la Ordonanța prin care se reduce TVA la alimente de la 24% la 9%.

Se reduce TVA la 9% pentru „serviciile de restaurant și de catering, cu excepția băuturilor alcoolice, altele decât berea care se încadrează la codul NC 22 03 00” (berea la draft—n.r.), potrivit amendamentului.

De asemenea, TVA se va reduce și la berea produsă de mici fabrici de bere independente, a căror producție în anul calendaristic precedent nu a depășit 200.000 hl/an, iar pentru anul în curs antrepozitarul autorizat declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1. Pentru micile fabrici de bere independente nou înființate, pentru care antrepozitarul propus declară pe propria răspundere că va produce o cantitate mai mică de 200.000 hl/an, se aplică nivelul redus al accizelor specifice prevăzut în anexa nr.1. Același regim se aplică și pentru berea livrată pe teritoriul României de către mici fabrici de bere situate în alte state membre, potrivit prevederilor din norme, potrivit unui alt amendament aprobat de deputați.

Plenul Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanței de urgență pentru modificarea și completarea Legii privind Codul fiscal, care prevede reducerea cotei TVA la 9% de la 1 iunie.

Deputații au adoptat ordonanța cu 280 de voturi pentru. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata