Deputaţii PSD nu vor participa la votul pentru legea ANI

Deputaţii PSD nu vor participa la şedinţa de plen de luni (16 august 2010) în care se va discuta proiectul legii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), a anunţat preşedintele partidului, Victor Ponta.

„Vom semna prezenţa, dar atât timp cât problemele de neconstituţionalitate nu au fost rezolvate, iar Guvernul nu a venit cu un nou text, în concordanţă şi cu cerinţele UE şi cu ale Curţii Constituţionale, decizia va aparţine doar majorităţii guvernamentale, iar noi nu vom participa”, a explicat Victor Ponta. El a precizat că Biroul Permanent Naţional al PSD şi-a păstrat poziţia vizavi de proiectul legii ANI.

„La Cameră, din păcate, pe ordinea de zi nu este decât ANI, celelalte două proiecte de legi nu au intrat şi o să mergem să verificăm exact dacă au fost probleme obiective sau doar decizia preşedintelui, dna Anastase, de a se concentra doar pe ANI. Opţiunea BPN vizavi de proiectul ANI este de a ne păstra decizia luată şi prima dată de a nu participa prin votul nostru la adoptarea sau respingerea acestei legi”, a subliniat Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata