Deputaţilor li s-a tăiat plafonul pentru cazare cu 50%, iar indemnizaţiile se reduc cu 25%

Conducerea Camerei a decis miercuri (26 mai 2010) reducerea cu 50% a plafonului acordat lunar pentru cazarea la hotel a unui deputat, până la nivelul a 4 mii de lei, aleşii urmând a suporta şi reduceri cu 25% pentru indemnizaţie, suma forfetară sau diurnă.

„Toate preţurile pe care Camera le va plăti la hoteluri, indiferent de ele, pentru cazarea parlamentarilor nu vor mai depăşi patru mii de lei pe lună”, a anunţat secretarul democrat-liberal al Biroului permanent Sever Voinescu. El a precizat că măsura vizează 171 de deputaţi care au ales să locuiască la hotel, tariful maxim pentru fiecare ales, până la acest moment, fiind de 8 mii de lei pe lună.
„Decizia Biroului permanent a fost aceea de a reduce acest nivel maxim la 4 mii de lei pe lună, deci o reducere cu 50%, şi secretarul general al Camerei (n.r. – Gheorghe Barbu) a fost instructat să vină rapid cu soluţiile juridice şi contractuale pentru această reducere”, a anunţat Voinescu.

Democrat-liberalul a precizat că plafonul anterior de 8 mii de lei nu a fost stabilit prin lege, ci s-a ajuns la această sumă pe parcursul anilor, prin negociere directă cu diferite hoteluri. Potrivit lui Voinescu, secretarul general urmează să propună în şedinţa de luni a conducerii Camerei mai multe variante de lucru, inclusiv pe cea a unei licitaţii pentru serviciile hoteliere.
„Există un singur contract semnat pe un an şi a intrat în vigoare la 1 aprilie”, a explicat Voinescu. În ceea ce priveşte indemnizaţiile aleşilor, Sever Voinescu a precizat că se aşteaptă actul normativ din partea Guvernului, dar decizia este aceea de a fi reduse cu 25% şi, pe cale de consecinţă, se vor micşora inclusiv sumele forfetare sau diurnele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata