Deputatul Anton Marin, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul deputatului Anton Marin, întrucât, în perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, a deținut, simultan, funcția de deputat și calitatea de titular întreprindere individuală în cadrul „Anton D. Marin întreprindere individuală”.

Potrivit unui comunicat al ANI, remis miercuri , Anton Marin nu a respectat dispozițiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „calitatea de deputat este incompatibilă cu calitatea de comerciant persoana fizică”.

ANI susține că Anton Marin a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază: de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Anton Marin a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, precizează comunicatul ANI.

Sursa citată adaugă că persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Conform site-ului Camerei Deputaților, Anton Marin a fost ales deputat în circumscripția electorală nr.19 Giurgiu, colegiul uninominal nr.2, fiind, până în martie 2014, membru al Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Din martie 2014, a devenit deputat neafiliat. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata