Deputatul Nicuşor Păduraru cere oprirea lucrărilor la Palas

Descoperirile arheologice din zona proiectului PALAS depășesc nivelul de importanță pe care l-au dat istoricii atunci când a fost aprobat proiectul. Alte țări, atunci când găsesc asemenea vestigii arheologice blochează tot și dezvoltă adevărate muzee în aer liber. Identitatea istorică a Iașiului este una din valorile care nu a fost folosită niciodată cu maximă atenție și poate singura care ne permite și astăzi să folosim Iașiul ca pe un fanion în istoria Moldovei.

Voi adresa o scrisoare Ministrului Culturii și Patrimoniului Național, Kelemen Hunor, Ministrului Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea și primarului Municipiului Iași, prin care le voi cere oprirea temporară a lucrărilor și realizarea unor dezbateri publice pentru a căuta soluții de conservare și punere în valoare a acestor adevărate comori ale Iașiului.

Am speranța că la acest demers se vor alătura și istorici, arhitecți sau arheologi pentru a propune soluții factorilor de decizie în așa fel încât să nu se piardă importanța istorică a acestor vestigii.

Ieșenii merită atenția edililor și totul trebuie să fie cunoscut în toate detaliile.

Sursa:

Citește și
2 Comentarii
  1. justme spune

    hahaha, asteapta sa faca ungurii ceva pentru patrimoniul romanesc… maine nu azi….

  2. adi spune

    …cum nu ???!!!…am inteles ca ne face edificatoru’ Muzeu !!!! Muzeul Auchnman !!!…Vedeti ce beneficii aduce multiculturalismul ???!!!..Vorbesti despre istoria poporului Roman cu un Ungur si rezulta o investitie …Germana !!! POLIGLOTI frate !!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata