Deputatul PSD Marius Budăi a anunţat că pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 2 ani, alocaţiile vor creşte cu 40%

Joi 18 noiembrie, deputatul PSD Marius Budăi a confirmat că, „Alocațiile copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 2 ani cresc cu 40%, adică ajung la 600 de lei, iar pentru copiii de peste doi ani, creșterea va fi de 20%”, a declarat acesta în emisiunea „Sinteza Zilei”, la Antena 3.

în plus, deputatul PSD a susținut că salariul minim pe economie va crește la 2.550 de lei, indiferent de studii. Potrivit acestuia, impactul bugetar va fi de 14 miliarde de lei.

Copiii între 0 și 2 ani vor avea o alocație de 600 de lei

„Copiii între 0 și 2 ani vor avea o alocaţie de 600 de lei, față de 427 lei în prezent. Pentru copiii între 2 și 18 ani, alocația va fi de 243 de lei, față de 214 lei în prezent. De asemenea, s-a stabilit că se va aloca a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități”, a mai spus Marius Budăi.

Marius Budăi a vorbit și despre creșterea pensiilor

Totodată, fostul ministru al Muncii a spus și că următorii pensionari vor avea parte de un sprijin financiar, începând din luna ianuarie. Acesta este menit să îi ajute pentru acoperirea cheltuielilor pe timp de iarnă.

„Pensionarii care au până la 1.600 de lei vor primi în luna ianuarie un sprijin de 1.200 de lei pentru a suporta situația”, a declarat Marius Budăi în aceeași emisiune, punctând totodată și că va fi majorată pensia minimă cu 200 de lei, ajungând astfel de la 800 de lei la 1.000 de lei.

Potrivit acestuia, pensiile cresc cu 10%, însă procentul respectiv „se aplică doar la pensiile de contribuție, nu vorbim de indemnizațiile sociale”.

În opinia sa, „Vom continua aceste indexări. Avem un program de guvernare. În termen de 120 de zile vom anunța acest calendar, dar cu siguranță vom continua cu idexarea pensiilor. (…) Cu această majorare ne încadrăm în acel 9,4% impact în pib, dar cu siguranță trebuie să discutăm la Comisia Europeană”, a completat Marius Budăi.

Pe de altă parte, Marius Budăi a spus PSD cere creșterea pensiilor cu 11% deoarece inflația va continua să urce. Potrivit celor spuse de Marius Budăi, majorarea respectiv nu îi va „îmbogăți pe bunicii noștri”, ci doar vor face scumpirile mai suportabile pentru „pensionari”.

Astfel, „Estimările sunt că inflația va trece de 10%. Așa că cei 11% majorare nu sunt scoși din joben și nu îi vor îmbogăți pe bunicii noștri, vor face doar să fie mai suportabile scumpirile pentru pensionari. (…) Noi avem principiul ca atunci când guvernezi, guvernezi nu pentru utilaje, mașini, roboti, ci guvernezi pentru oameni. Am ajuns de acord pe principiul că trebuie mărite veniturile oamenilor, atât alocaţii, cât şi salariul minim şi pensiile”, a declarat Marius Budăi.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata