Deputatul Sebastian Ghiţă, sub control judiciar, susţine că nu a beneficiat de pe urma lui Herţanu

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că a fost pus sub control judiciar de procurori, împotriva sa fiind începută urmărirea penală sub acuzația că ar fi sprijinit grupul infracțional din care face parte și Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta.

Ghiță a spus că le-a dat declarații procurorilor cu privire la relația dintre el și Herțanu, afirmând că după ce va consulta dosarul își va da seama care din faptele, din discuțiile sale i-au făcut pe procurori să creadă că a avut un interes sau vreo implicare.

Parlamentarul a spus că la nivelul județului Prahova se cunoaște situația „dificilă” a firmei cumnatului premierului Victor Ponta, iar procurorii nu au pus în cadrul audierii întrebări legate de zona politică.

„Nu m-au întrebat nimic despre zona politică, PSD sau despre domnul Ponta. Doar de relația mea cu domnul Herțanu, care nu e o relație atât de strânsă. M-am văzut de cinci-șase ori cu domnul Herțanu”, a precizat Sebastian Ghiță.

De asemenea, deputatul a afirmat că le-a spus procurorilor ca nu ar fi avut vreun interes în a-i ajuta pe cei implicați în acest dosar.

Întrebat dacă se așteaptă ca procurorii să ceară ridicarea imunității, Sebastian Ghiță a spus că nu a văzut elemente care să reclame o măsură mai dificilă la adresa sa.

„Am dat unele declarații detaliate. (…) Nu pot să-mi dau seama astăzi în ce constă sau să găsesc o dovadă că i-aș fi sprijinit. În niciun caz nu am beneficiat de pe urma acestor oameni sau de pe urma domnului Herțanu”, a declarat Sebastian Ghiță.

Totodată, deputatul consideră că dacă firma cumnatului premierului ar fi câștigat contracte de lucrări într-un alt județ, atunci autoritățile de acolo ar fi fost suspectate că au ajutat respectiva societate.

„Probabil că dacă această firmă cu o astfel de legătură la vârful statului român câștiga o licitație într-un alt județ toți le-am fi suspectat pe autoritățile de acolo că ajută această firmă. (…) Pe un contract de fonduri europene nici nu ai cum să-i ajuți”, susține Sebastian Ghiță. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata