Deputatul UDMR Mate Andras Levente, condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare

Deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost condamnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, el fiind acuzat de procurorii Parchetului General că și-a angajat ilegal soția în biroul parlamentar.

Decizia nu este definitivă.

Ancheta în acest caz a fost demarată în urma unei sesizări depusă de Agenția Națională de Integritate (ANI) în septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat că și-ar fi angajat ilegal soția, Erzsebet Mate, în perioada 16 martie 2010 — 1 ianuarie 2011, în Biroul Parlamentar — Circumscripția electorală nr. 13 Cluj.

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate András Levente, soția sa a fost angajată de către Camera Deputaților prin contract individual de muncă pentru perioada 16 martie 2010 — sfârșitul mandatului de deputat, contract de muncă care a fost avizat chiar de către parlamentar.

În baza contractului de muncă încheiat, soția deputatului UDMR a încasat, în perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

Inițial, procurorii pronunțaseră o soluție de neîncepere a urmăririi penale în acest caz, însă dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii a fostului prim-adjunct al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Daniel Morar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata