Deutsche Bank se pregătește pentru valul de tranzacții din industrie

Factorii de decizie politică au declarat de multă vreme că sectorul bancar aflat în dificultate în Europa trebuie să se consolideze, dar obstacolele de reglementare și politice au împiedicat acordurile mari în ultimul deceniu.

Cu toate acestea, anul acesta a înregistrat legături majore de bănci interne în Italia și Spania, bancherii spunând că autoritățile de reglementare sunt acum mai dispuse să încheie tranzacții.

Directorul financiar al Deutsche, James von Moltke, a declarat că banca sprijină „logica industrială adecvată sau valabilă” a fuziunilor între băncile mai mari din regiune.

„Pentru Deutsche Bank, ne-am concentrat foarte mult pe executarea propriei strategii și credem că această strategie ne-ar pregăti să ne implicăm în activități de fuziune atunci când va veni momentul și vor apărea oportunitățile corecte”, a spus von Moltke la o conferință financiară.

„Deci, ne așteptăm la acest val, dar lucrăm din greu pentru a ne pregăti de partea noastră”, a spus el.

Declarațiile vin în contextul speculațiilor din ce în ce mai mari cu privire la un potențial acord în Elveția.

Consiliul de administrație al UBS UBSG.S, care a purtat scurte discuții de legătură cu Deutsche anul trecut, s-a adunat săptămâna trecută pentru a discuta strategia.

Personalul creditorului a examinat recent o posibilă fuziune cu Credit Suisse, ai cărui directori se așteaptă și la consolidare.

Abia anul trecut Deutsche a anulat discuțiile de fuziune cu rivalul intern Commerzbank CBKG.DE.

Von Moltke a declarat că fuziunile interne „prezintă sincer unele provocări”.

Raimund Roeseler, care monitorizează supravegherea bancară la autoritatea de reglementare financiară germană BaFin, a declarat că fuziunile ar putea fi utile, dar nu au fost întotdeauna soluția.

„Chiar credem că problemele pieței bancare germane s-ar rezolva dacă am avea doar 700 sau 500 de bănci în loc de 1.400? Nu cred ”, a spus el la o conferință bancară separată.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata