Dezvoltatorii vând sub costul de construcţie. Ce poţi lua dacă dai ca avans un Mercedes ML

Ca sa nu intarzie cu rambursarea creditelor, unii dezvoltatorii accepta sa vanda locuintele la un pret mai mic decat costul de constructie, cu speranta ca vor recupera pierderile cand isi revine piata.

Unii dintre dezvoltatorii imobiliari sunt dispusi sa vanda cu pana la 20% sub pretul de constructie, pentru a-si putea plati ratele la banci si a demara noi proiecte. In urma cu mai putin de doi ani, majoritatea practicau adaosuri comerciale de peste 30%, scrie Gândul.

„In prezent, vindem cu 10 % sub costul de constructie, dar putem sa mergem pana la 20% sub acest cost, daca asa vom constata ca vindem mai bine. Suntem pe pierdere, dar asta nu conteaza. Daca am tine preturile ridicate, nu am avea cum sa ne rambursam creditele pe care le avem la banci„, a declarat pentru Gandul Nicusor Panait, reprezentant al Centauri Grup Construct. La ediţia din toamnă a Târgului imobiliar Project Expo, Centauri Grup, care a vândut 6 case în acest an, a oferit un discount de 5% pentru plata imediată. Grupul dezvoltă un cartier de 11 case în zona Buftea, cu preţuri de 85.000 euro la „stadiul gri”, şi 99.000 euro la „stadiul cheie”.

Theodor Mihăilescu, managing partner Sălaj Rezidenţial, ne mărturiseşte că profitul cu care lucrează este de doar 2-5%, dar că este mulţumit. Ţinând preţurile jos, îşi deblochează banii investiţi în teren. În spatele lui, pe un afiş cu litere de 20 de cm stătea scris: „Senzaţional. Suntem singurul dezvoltator care vinde casele la preţ de cost. Nu avem adaos comercial„. În plus, dezvoltatorul acceptă trocul. „Acceptăm schimb plus diferenţa cu apratamente (sic!), garsoniere sau chiar autoturisme”, se menţionează cu litere de-o schioapă pe un afiş alăturat. „Unul dintre clienţii noştri ne-a dat un Mercedes ML, evaluat la 30.000 de euro plus diferenţa pentru un apartament de 59.000 de euro. Un altul a dat avans un BMW seria 3, evaluat la 8.000 euro, pentru o casă. La schimb plus diferenţa am luat şi un apartament de 2 camere, în Baba Novac, evaluat la 55.000 euro. Persoana şi-a luat o casă de 109.000 euro”, ne-a povestit Mihăilescu, care a subliniat că la troc firma sa acceptă doar locuinţe din Bucureşti.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata