DGA: 12 agenţi de poliţie de frontieră de la PTF Giurgiu, suspectaţi de luare de mită

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) au efectuat percheziții, luni, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu în vederea probării activității infracționale a unor agenți de poliție de frontieră suspectați de comiterea unor fapte de corupție.

„Cercetările au fost demarate încă din anul 2011, până în prezent fiind probată activitatea infracțională față de 12 agenți de poliție de frontieră, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită. Conform cercetărilor, aceștia pretindeau și primeau diverse sume de bani pentru a permite autoturismelor înmatriculate provizoriu în România să părăsească teritoriul țării, cu încălcarea dispozițiilor legale privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii și eliberării autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor”, informează un comunicat al DGA remis luni .

În cauză au fost autorizați, atât de către autoritățile române, cât și de cele bulgare, investigatori sub acoperire, care au acționat pe teritoriul ambelor state.

„Menționăm faptul că activități similare se desfășoară și în Bulgaria de către autoritățile statului vecin, pentru documentarea activității infracționale a unor polițiști de frontieră bulgari”, se mai arată în comunicat.

Perchezițiile au fost efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Brigăzii Speciale de Intervenții a Jandarmeriei și a Serviciului Român de Informații, în colaborare cu Agenția de Stat pentru Securitate Națională din Bulgaria. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata