DGV simplifică formalităţile vamale pentru expedierile prin serviciile de curierat rapid

Conținutul expedierilor prin firmele de curierat rapid va fi declarat în baza codului numeric personal /CNP/, printr-o declarație simplificată, potrivit unui ordin al președintelui ANAF, publicat în Monitorul Oficial în data de 4 august 2014.

Ordinul vizează aprobarea normelor tehnice privind procedura de întocmire a formalităților vamale pentru trimiterile transportate prin serviciile de curierat rapid și are la bază prevederile regulamentelor Comisiei Europene.

‘Măsurile prevăzute au fost agreate și susținute, în cadrul întâlnirilor organizate la sediul Direcției Generale a Vămilor, de marii operatori economici care desfășoară servicii de curierat rapid și care vor utiliza formalități vamale simplificate (declarația vamală pentru curierat rapid). Noile prevederi au scopul de a simplifica fluxul de vămuire în procesul de declarare a coletelor neînsoțite care sosesc/sunt expediate în/din România prin serviciile de curierat rapid autorizate în România’, precizează un comunicat al Direcției Generale a Vămilor /DGV/ remis miercuri.

Pentru persoanele fizice care utilizează serviciile de curierat rapid ale operatorilor economici autorizați, nu mai există obligativitatea obținerea numărului EORI, iar conținutul trimiterilor va fi declarat în baza CNP, printr-o declarație simplificată, menționează DGV.

Potrivit autorității vamale, implementarea ordinului menționat anterior ‘a fost reiterată și de necesitatea limitării la maxim a riscurilor identificate ca urmare a acțiunilor comune derulate în cursul anul 2013 de Direcția Națională Anticorupție din România și Centrul Național Anticorupție din Republica Moldova, în legătură cu persoanele care transportau colete spre și dinspre Republica Moldova’.

Coletele expediate de o persoană fizică dintr-o țară terță la o altă persoană fizică aflată pe teritoriul vamal al României, fără scop comercial, sunt scutite de taxe vamale dacă valoarea acestora nu depășește 45 euro, cu respectarea unor anumite condiții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata