Diaconescu afirmă că procurorii îl acuză că a luat de la o firmă de bere 25 milioane de euro

Patronul OTV Dan Diaconescu a declarat joi, 26 august, la ieşirea din sediul DNA că procurorii îl acuză că a luat de la o firmă de bere 25 milioane de euro.

„În cel de-al treilea dosar care mi s-a inventat. (…) sunt acuzat de faptul că aş fi luat de la firma de bere Ursus suma de, ghiciţi, 25 milioane de euro. Este deja o acuză extrem de serioasă, este o premieră”, a susţinut Diaconescu.

El a mai susţinut că nu-i cunoaşte pe cei de la Ursus, afirmând totodată că „a avut o problemă cu ei pentru că au reclamat psotul OTV la CNA, şi au primit două amenzi”.

„Şi noi noi le-am retras lor o marcă de bere de pe piaţă şi au avut înţeleg pierderi destul de mari. (…) Este o acuzaţie istorică, dar şi una într-un fel onorantă”, a subliniat patronul OTV.

Dan Diaconescu a spus că procurorii nu i-au spus sub ce formă a primit aceşti bani.

„Nu există încă dovezi, dar ele se caută”, a adăugat Diaconescu.

Despre celelalte acuzaţii de şantaj patronul OTV a spus că are primele dovezi în favoarea lui. El a spus că a constatat din prezentarea materialului de urmărire penală, că sunt interceptări ilegale în celălalt dosar.

„Autorizările de interceptare ale telefoanelor cerute de DNA la momentul respectiv au fost respinse în anumite cazuri”, a spus Diaconescu. El a mai spus că nu poate da nume din cauza interdicţiei pe care o are.

De asemenea, el a susţinut ” că procurorul care l-a arestat cu două luni înainte susţinea, într-un act, că este complet nevinovat şi că nu are nicio legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse”.

Totodată, Dan Diaconescu şi avocatul OTV au susţinut că acţiunea de joi a procurorilor a fost ca să-i împiedice să depună o cerere de înregistrare în instanţă a Partidului Poporului.

„Astăzi la ora 12,00 era preconizată depunerea de înregistrare la Tribunalul Bucureşti a Partidului Poporului”, a spus avocatul Daniel Fenechiu, care a subliniat că acest lucru nu s-a putut realiza deoarece Dan Diaconescu a ieşit de la DNA după ora în care se putea înregistra partidul.

Totuşi Dan Diaconescu a asigurat că o să încerce să înscrie partidul, posibil chiar săptămâna viitoare, joi.

acuzatii Dan Diaconescuamendabere URSUSDNAfirma de bereOTVprocurorisantaj
Comentarii (0)
Adaugă comentariu