Diana Nemeş, adusă la DNA

Diana Nemeș, cercetată penal în dosarul de evaziune al lui Codruț Marta, a fost adusă luni la sediul Direcției Naționale Anticorupție, unde va fi audiată de procurori.

Diana Nemeș a adusă miercurea trecută în România, ea fiind de acord cu extrădarea din SUA, însă în cazul soțului ei, Radu Nemeș, nu există o hotărâre judecătorească din partea autorităților americane în ceea ce privește extrădarea.

Soții Nemeș au fost prinși în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

Diana și Radu Nemeș au fost dați în urmărire internațională la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel București, pentru comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și sprijinire a unui grup infracțional organizat.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au reținut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comăniță — fostul șef al Autorității Naționale a Vămilor și Florin Dan Secăreanu — fostul șef al DGIPI Constanța, într-un dosar de evaziune fiscală în care mai sunt anchetați soții Nemeș și Codruț Marta — fostul șef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Potrivit anchetatorilor, aceștia fac parte dintr-o grupare infracțională, care a pus la punct un amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piața internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În această modalitate, potrivit DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize și TVA neachitate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata