DIICOT: Radu Pricop, ginerele preşedintelui, nu este suspect sau inculpat în dosarul retrocedărilor din Argeş

DIICOT confirmă faptul că are un dosar penal în care procurorii efectuează investigații privind retrocedări de terenuri în județul Argeș, însă precizează că Radu Pricop, ginerele președintelui Traian Băsescu, nu are în acest dosar calitatea de suspect sau inculpat.

„Pe rolul DIICOT — Structura Centrală există un dosar penal în care procurorii efectuează investigații privind retrocedări de terenuri din județul Argeș. În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale in rem (pentru fapte) pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, fals sub înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, fapte prevăzute de art. 367, 297, 244 alin. 1 și 2, art 320, art 322 și art 323 Cod penal. În acest dosar, numitul Radu Pricop nu are calitatea de suspect sau inculpat”, susține DIICOT, într-un comunicat de presă remis joi.

Precizarea DIICOT vine ca răspuns la informații apărute în presă, conform cărora DIICOT anchetează cazul retrocedărilor ilegale din județul Argeș, în care ar fi implicat și avocatul Radu Pricop.

Presa a relatat că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmașii familiei Brătienilor drepturi de moștenire asupra unui teren.

După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, mai spun jurnaliștii.

Radu Pricop este căsătorit cu fiica cea mare a președintelui Traian Băsescu, Ioana. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata