DIMMMAT: Parametrii de calitate ai apei pe litoralul românesc sunt buni

Parametrii de calitate ai apei pe litoralul românesc sunt buni conform ultimelor teste efectuate de Direcția de Sănătate Publică Constanța, informează Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism (DIMMMAT).

Reprezentanții DIMMMAT asigură turiștii care doresc să-și petreacă următoarele zile pe litoralul românesc că instituțiile autorizate controlează periodic calitatea apei.

Ministerul Afacerilor Externe a emis, vineri dimineață, o informare pentru cetățenii români care intenționează să călătorească în Bulgaria sau care se află deja pe litoralul bulgăresc al Mării Negre conform căreia există risc ridicat ca apa mării să fie infectată cu virusul hepatic A.

Potrivit informațiilor publicate de specialiștii bulgari în hepatologie, cauza o reprezintă inundațiile provocate de ploile puternice care au afectat portul Varna și unele stațiuni bulgărești la Marea Neagră, informează MAE.

Inspecția Regională de Sănătate Varna a comunicat joi, în urma unor analize ale apei de mare din zona ,,Plaja ofițerilor ? Varna’, că s-a constatat un rezultat nefavorabil al indicatorilor de analiză microbiologică „Escherichia coli” și ,,enterococi intestinali”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata