Din 2011 vom avea amprentele în buletin

De la începutul anului viitor, cărţile de identitate vor urma modelul paşapoartelor şi vor fi eliberate într-un nou format, care va conţine date biometrice, inclusiv amprente, în format electronic. Proiectul de lege propus de Ministerul Administraţiei şi Internelor prevede că noul buletin se va numi carte electronică de identitate, va fi de tipul „smart card” şi va conţine datele personale ale titularului în format tipărit şi electronic, scrie România liberă.

Datele de identificare vor fi stocate pe un cip de memorie implantat în buletin şi vor conţine imaginea feţei, amprentele a două degete şi adresa de domiciliu, inclusiv tot istoricul schimbărilor de adresă. Datele incluse pe cartea de identitate electronică vor putea fi verificate, în cadrul Registrului Naţional de Evidenţă a Persoanelor, de către mai multe autorităţi.

Printre acestea se numără serviciile secrete, instituţiile care activează în domeniul apărării, ordinii publice şi justiţiei, dar şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), Ministerul Sănătăţii, Ministerul Finanţelor, instituţiile de asistenţă socială şi poliţia locală (actualmente comunitară).

Tot de la 1 ianuarie, ar urma să fie eliberate şi cărţi electronice de rezidenţă pentru cetăţenii străini care au domiciliul în România, aceste acte urmând să respecte aceleaşi rigori ca şi buletinele.


Citește și
2 Comentarii
  1. VLAICU M. spune

    F.GRAV CE SE INTAMPLA IN ROMANIA!,,…..V-A DATI SEAMA CE SE VA INTAMPLA CU T.BASESCU LA PUTERE SI TOATE DATELE PUTAND FI „CHESTIONATE” DE CATRE SERVICIILE SECRETE AFLATE LA DISPOZITIA LUI…….VA DATI SEAMA LA CE FEL DE ABUZURI VOM FI EXPUSI????

  2. ardeal spune

    Se testeaza pe romani printre primii aceste buletine biometrice satanice. O prima etapa dupa care urmeaza implantarea cipului sub piele. Nu va lasati pacaliti romani, ca va fi vai si amar de copii vostri. Voi dati acum un deget iar copiilor vostri mai tarziu li se va lua toata mana.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata