Din 2015, transplant de pancreas la Spitalul „Sfânta Maria”

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a anunțat, sâmbătă, că începând din 2015 vor fi efectuate la Spitalul „Sfânta Maria” din Capitală primele operații de transplant de pancreas.

„Am o veste foarte bună pentru pacienți. Transplant de pancreas se va face nu numai la Cluj, dar și la București. Începând din 2015 vor fi efectuate la ‘Sfânta Maria’ primele operații de transplant de pancreas”, a afirmat Bănicioiu după ce a vizitat Centrul de Senologie de la Spitalul „Sfânta Maria”.

Ministrul a spus că acest lucru este o confirmare a faptului că România s-a clasat pe locul doi în Europa la proceduri de transplant și număr de donatori, în 2013.

Spitalul Clinic „Sf. Maria” București a lansat miercuri un proiect de maximă importanță pentru sistemul sanitar românesc privind depistarea precoce a cancerului la sân. Astfel a fost deschis, în premieră în România, Centrul de senologie, care va funcționa în cadrul clinicii Chirurgie II condusă de dr. Narcis Copcă.

Serviciile chirurgicale din noua clinică concurează cu cele din marile spitale europene.

Centrul de senologie, în care se fac operații de cancer mamar de câțiva ani, va fi transformat într-un centru național important pentru orice etapă, care ține de această maladie, de la controlul de rutină și până la reconstrucția sânului. Centrul oferă servicii complete pentru orice persoană care are o suspiciune de cancer la sân. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata