Din 457 de şcoli, 83 sunt fără autorizaţii sanitare la nivelul Capitalei

Prefectura Capitalei anunţă că pentru anul şcolar 2010-2011, din totalul de 457 unităţi de învăţământ din Bucureşti, 83 sunt fără autorizaţii sanitare de funcţionare – 50 fiind cuprinse în programul de reabilitare cu Banca Europeana de Investiţii (BEI).

De asemenea, pentru zece unităţi nu au fost făcute solicitări de autorizare, iar pentru 23 de unităţi au fost efectuate notificări cu deficienţele constatate către direcţiile specializate din cadrul primăriilor de sector.
„Cauzele principale ale neautorizării sunt legate de includerea acestor unităţi în programul BEI, deficienţe în proiectarea şi construcţia instalaţiilor sanitare, electrice şi de izolaţie, vechimea unor unităţi de învăţământ.

De menţionat că autorizaţiile de funcţionare vizează, în unele situaţii grupurile sanitare, semiinternatele, blocurile alimentare, anexele, sălile de sport”, se scrie într-un comunicat de presă al Prefecturii.
Prefectura precizează că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti a luat măsuri astfel încât toate cabinetele şcolare să fie evaluate în vederea obţinerii de autorizaţii sanitare de funcţionare (acolo unde autorizaţia a expirat) până la data de 15 septembrie.

În ceea ce priveşte problema învăţământului preşcolar, numărul preşcolarilor înscrişi şi reînscrişi la data de 1 iunie 2010 a depăşit cu aproximativ 7.900 numărul aprobat în planul de şcolarizare.
Astfel, planul de şcolarizare pentru învăţământul preşcolar este de 30.100 locuri, iar numărul de preşcolari înscrişi şi neînscrişi la 1 iunie 2010 este de aproximativ 38.000 copii. Pentru diminuarea acestui deficit, în sectorul 3 vor fi inaugurate noi grădiniţe (Grădiniţa Nr.154, 232 şi 191), iar la Şcolile Nr. 196, 89 şi 15 au fost construite şi amenajate spaţii destinate învăţământului preşcolar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata