Din aproape 6.000 intrări în ţară, 335 de persoane au revenit din Nordul Italiei

In ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Petea, din totalul de circa 6.000 intrări în ţară (valoarea medie de trafic), 335 de persoane au revenit din Nordul Italiei, zonă aflată în carantină sanitară, dar niciuna dintre acestea nu a prezentat simptome de infectare virală şi li s-a recomandat izolare voluntară pentru o perioadă de cel puţin 14 zile, a anuntat prefectura judetului Satu Mare.

„În ultimele 24 de ore, prin punctul de trecere a frontierei Petea, din totalul de circa 6.000 intrări în ţară (valoarea medie de trafic), 335 de persoane au revenit din Nordul Italiei, zonă aflată în carantină sanitară, niciuna nu a prezentat simptome de infectare virală şi li s-a recomandat izolare voluntară pentru o perioadă de cel puţin 14 zile. Dintre cele 335 persoane, 32 sunt din judeţul Satu Mare, iar restul, în principal din judeţele Maramureş, Suceava şi Iaşi, dar şi din Republica Moldova. Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare a luat măsuri de siguranţă începând cu data de 15 februarie. Astfel, în cele trei puncte de trecere a frontierei de la Petea, Urziceni şi Halmeu se află personal medical şi cameră specială în caz de nevoie. Fiecare persoană care vine dintr-o zonă de carantină este verificată, completează un chestionar şi i se recomandă să stea 14 zile în carantină la domiciliu”, a anunţat, luni, Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare, într-un comunicat de presă.

Prefectul judeţului Satu Mare, Radu Bud, a convocat o întâlnire cu şefii structurilor M.A.I., ai Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare şi Spitalului de Pneumoftiziologie, pentru analizarea modului de implementare a măsurilor de precauţie pentru prevenirea şi limitarea unor posibile îmbolnăviri cu coronavirus, potrivit comunicatului.

„Având în vedere situaţia cazurilor de îmbolnăvire din Italia au fost identificate şi stabilite spaţii în care să poată fi asigurată, la nevoie, instituirea carantinei pentru persoanele care se întorc în ţară din zonele afectate de coronavirus, în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune. Un astfel de spaţiu identificat este pavilionul din incinta Taberelor şcolare din municipiul Satu Mare, iar celelalte sunt spaţii disponibile din sistemul medical din judeţ. În prezent, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare există o cameră de izolare cu două paturi. În cursul zilei de azi, o comisie mixtă se va deplasa pentru a face evaluarea tuturor spaţiilor din punct de vedere a capacităţii de izolare, a condiţiilor de cazare, de asigurare a mesei şi serviciilor sanitare”, a precizat Prefectura Satu Mare.

Prefectul Radu Bud a solicitat autorităţilor să fie pregătite pentru gestionarea unei eventuale situaţii de criză, inclusiv să facă eforturile necesare pentru asigurarea întregii logistici, chiar dacă în acest moment la nivelul judeţului Satu Mare nu există nicio suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata