Dinu Patriciu: Cred în viitorul BVB doar dacă va deveni o bursă regională

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea un viitor doar daca va deveni regionala si va aduna companiile din tarile invecinate României, contribuind la transformarea Bucurestiului intr-un centru financiar al regiunii, a declarat, luni, omul de afaceri Dinu Patriciu, dupa deschiderea oficiala a primei sedinte de tranzactionare din aceasta saptamâna.

“Nu cred ca asa cum este acum BVB va supravietui.

Ea ar trebui sa devina un loc de listare a companiilor semnificative din micile economii care ne inconjoara – Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Bosnia, Albania – pentru ca are nevoie de o piata nu cu 20 milioane de locuitori ci de una de 100 de milioane, in care, in ciuda crizei, se dezvolta companii si care nu poate sa nu devina unica, fiind din ce in ce mai integrata”, a spus Dinu Patriciu.

Dupa parerea sa, BVB ar putea sa devina motorul integrarii regionale, dar aceasta nu depinde doar de institutie ci este nevoie si de initiative guvernamentale pentru uniformizarea impozitarii si a reglementarilor vamale.

Bursa de Valori Bucuresti, prin politici inteligente de marketing, va trebui sa atraga companiile din regiune, pentru ca altfel acestea se vor duce pentru listare la Viena sau la Atena, a afirmat, in incheiere, Dinu Patriciu, care a subliniat ca opiniile exprimate sunt in calitate de actionar, recent cumparând o societate de brokeraj.

Referindu-se la situatia actuala a bursei bucurestene, Dinu Patriciu a apreciat ca BVB este nelichida si imprezibila, pe termen scurt neanticipând o revenire, ci doar mici fluctuatii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata