Patriciu: Reprezentanţii FMI nu ştiu nimic despre economia românească. Ar trebui să îi trimitem acasă

Omul de afaceri Dinu Patriciu consideră că reprezentanţii FMI „trăiesc într-o lume teoretică” şi nu ştiu nimic despre economia românească, astfel că autorităţile române ar trebui să găsească o suluţie pentru a renunţa la acordul cu instituţia internaţională.

 

„Aceşti domni de la FMI trăiesc într-o lume teoretică. Nu ştiu nimic despre economia românească ceea ce îi face periculoşi în relaţia cu guvernul, care nici el nu vrea să facă cu adevărat reformă”, a declarat Dinu Patriciu, la ieşirea de la discuţiile avute de conducerea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cu experţii Fondului.

Patriciu a precizat că „ar trebui să găsim, ca şi alţii înaintea noastră, o metodă rapidă de ai trimite acasă”. O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă de Jeffrey Franks, se află la Bucureşti, în perioada 26 iulie – 4 august, pentru a încheia cea de-a cincea evaluare a îndeplinirii de către România a Acordului Stand-By, semnat în mai 2009.

Misiunea FMI va avea trei obiective principale, şi anume analizarea rectificării bugetului pe 2010, discutarea bugetului pe 2011 şi trecerea în revistă a politicilor fiscale şi monetare. Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de peste 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (13,6 miliarde de euro), Comisia Europeană (5 miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali. Până în prezent, România a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata