Diplomatul român Silviu Ionescu a condus maşina implicată în accidentul din Singapore

Diplomatul român Silviu Ionescu a condus maşina care a fost implicată în accidentul produs la 15 decembrie 2009 în Singapore, potrivit investigaţiilor efectuate de poliţia singaporeză, informează Channel News Asia.

Accidentul s-a soldat cu moartea unui singaporez, Tong Kok Wai, 30 de ani, şi rănirea altor doi. Procurorul Lau Wing Yum a afirmat miercuri (27 ianuarie 2010) că statul va ‘aduce dovezi că diplomatul Silviu Ionescu, 49 de ani, este implicat penal în cauzarea morţii lui Tong Kok Wai”. Potrivit tribunalului care se ocupă de acest caz, maşina aparţinând ambasadei României l-a lovit pe Tong Kok Wai şi pe un alt pieton, Bong Hwee Haw, 24 de ani, în timp ce aceştia traversau strada la o intersecţie a străzilor Bukit Panjang Road şi Bangkit Road.

Maşina a părăsit locul accidentului şi, la o altă intersecţie, l-a lovit pe Muhammad Haris Abu Talib, 18 ani. Potrivit procurorului, în ambele cazuri semafoarele indicau că pietonii pot trece. Potrivit lui Lau Wing Yum, Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri al ambasadei României la Singapore, a sunat la 999 la aproximativ 30 de minute după accidente pentru a raporta că maşina, un Audi negru, a fost furată. Totuşi, investigaţiile poliţiei au confirmat că maşina nu a fost furată, menţionează sursa citată.

Vehiculul a fost găsit în jurul orei 11am, încuiat şi abnadonat pe 21 Sungei Kadut Avenue. Diplomatul Silviu Ionescu a plecat în România pe 18 decembrie, afirmând că are nevoie de tratament pentru diabet. Bong Hwee Haw a angajat o echipă de avocaţi condusă de N Srinivasan de la from Hoh Law Corporation. El doreşte să fie despăgubit pentru rănile suferite din cauza accidentului.

Dl Srinivasan a declarat că spitalizarea lui Bong Hwee Haw a costat aproximativ 50.000 de dolari singaporezi. Cel puţin 35 de martori vor fi chemaţi să depună mărturie în cadrul anchetei desfăşurate în acest caz, care se va desfăşura în perioada 3-10 martie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata