Director general în Ministerul Transporturilor, declarat incompatibil de ANI

Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui Ioan Marcel Boloș, director general în cadrul Ministerului Transporturilor – Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial Transport, ca urmare a exercitării simultane de funcții.

Potrivit unui comunicat al ANI, Marcel Boloș a deținut, în perioada 9 mai 2012 — 6 iunie 2012, funcția de director executiv — Direcția Management cu Finanțare Internațională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea, simultan cu funcția de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

În perioada 1 ianuarie 2013 — 1 ianuarie 2014, el a deținut funcțiile de director executiv — Direcția Management cu Finanțare Internațională în cadrul Primăriei Municipiului Oradea și director general adjunct la Ministerul Transporturilor iar în perioada 7 octombrie 2013 — 5 decembrie 2013, a deținut funcțiile de director general adjunct la Ministerul Transporturilor și director general al Institutului Regional Pentru Cercetare, Educație și Transfer Tehnologic (societate comercială din sectorul public).

În opinia ANI, Marcel Boloș a încălcat următoarele prevederi ale Legii nr. 161/2003: art. 84, alin. (1), lit. c), potrivit căruia „Funcția de membru al Guvernului este incompatibilă cu: funcția de director general, director la instituțiile publice”; art. 84, alin. (2), potrivit căruia „Funcția de secretar de stat sunt incompatibile cu exercitarea altei funcții publice de autoritate, precum și cu exercitarea funcțiilor prevăzute la alin. (1) lit. b) — i)”; art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a), potrivit căruia „Calitatea de funcționar public este incompatibilă cu orice altă funcție publică decât cea în care a fost numit. Funcționarii publici nu pot deține alte funcții în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.

De asemenea, Boloș a încălcat prevederile art. 94, alin. (2), lit. c), potrivit căruia „Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: în cadrul societăților comerciale din sectorul public”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata