Directorul executiv al Deutsche Bank nu vrea să fie partener junior în M&A

Directorul executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing, nu dorește ca împrumutătorul german să joace al doilea violon în orice potențială legătură cu alți creditori, a spus el într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Comentariul este o reiterare a poziției sale de lungă durată, dar a vorbit pentru prima dată pe această temă de când speculațiile privind fuziunile băncilor europene s-au încălzit în ultimele săptămâni.

„Consolidarea trebuie să se întâmple în Europa”, a spus Sewing. „Este important să nu fim un partener junior”.

Anul trecut, Deutsche Bank a anulat discuțiile de fuziune cu rivalul său intern mai mic, Commerzbank CBKG.DE.

De asemenea, a explorat pe scurt o legătură cu creditorul elvețian UBS UBSG.S.

Sewing a declarat pentru Bloomberg TV că este „axat pe laser” asupra strategiei sale actuale, dar că, dacă prețul acțiunii băncii ar fi recuperat „atunci avem o poziție diferită, o poziție mai bună” în ceea ce privește tranzacțiile mari.

Acțiunile Deutsche Bank au atins un nivel record la începutul acestui an, dar de atunci au revenit pentru a câștiga 6,4% până acum.

Luna trecută, șeful finanțelor Deutsche Bank, James von Moltke, a subliniat logica din spatele fuziunilor mari ale băncilor și a declarat că banca se pregătește să „se angajeze în activități de fuziune când va veni momentul și vor apărea oportunitățile potrivite”.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata