Directorul INEC respinge acuzaţiile cu privire la deteriorarea filmului în care Băsescu ar lovi un copil, menţionând că Grigoraş vrea să-şi facă publicitate

Directorul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice (INEC), Cristian Dumitrescu, respinge acuzaţiile expertului Cătălin Grigoraş, fost angajat al institutului, potrivit cărora filmuleţul în care preşedintele Traian Băsescu ar lovi un copil ar fi fost deteriorat înainte de a fi expertizat şi susţine că fostul salariat INEC doreşte doar să-şi facă publicitate.

„La vremea respectivă, domnul Grigoraş nu a făcut nicio precizare în avizul domniei sale la acest subiect. A primit CD-ul pentru expertiză cu această inscripţie pe el normală, din punctul meu de vedere, firească, şi, la vremea respectivă, în calitate de salariat al instituţiei nu a găsit niciun fel de neregulă. În raportul dânsului nu apare nicio menţiune.

Faptul că nu atunci, ci acum face aceste afirmaţii ar putea fi motivat de faptul că dânsul acum evoluează pe piaţa liberă, doreşte să-şi facă şi oarece publicitate, piaţa e dură. Eu aş putea să găsesc înţelegere, din acest punct de vedere, dar sub aspect profesional, nu, pentru că, în niciun caz, CD-ul acela nu a fost deteriorat”, a precizat marţi directorul INEC.

Cătălin Grigoraş, fost expert la INEC, a susţinut, într-o lucrare publicată recent, că CD-ul cu filmul în care preşedintele Băsescu l-ar fi lovit pe un copil ar fi fost deteriorat de către Cristian Dumitrescu, prin inscripţionarea cu un marker nepotrivit.

Directorul INEC respinge acuzaţiile, precizând că a folosit un marker special pentru inscripţionarea CD-urilor – Schneider 244.

„Este vorba de un instrument de scriere, special pentru inscripţionarea CD-urilor, din cele care se găsesc pe piaţă, sunt sigur că poate şi dvs aţi folosit aşa ceva. Nu se potriveşte nimic cu realitatea din cele afirmate de domnul Grigoraş. Nici pe departe nu poate fi vorba de o deteriorare a CD-ului respectiv prin această inscripţionare.

Inscripţionarea s-a făcut potrivit procedurilor care se iau cu ocazia intrării în instituţie a obiectelor de expertizat. Ele se etichetează sau se inscripţionează, după caz. În cazul de faţă, s-a procedat la inscripţionare tocmai în scopul de a se garanta neschimbarea ulterioară a acestui obiect care a făcut subiectul avizului respectiv de specialitate”, mai susţine directorul INEC.

Cât priveşte acuzaţiile potrivit cărora ar fi o practică obişnuită în institut de a se deteriora astfel de obiecte care trebuie expertizate, Cristian Dumitrescu afirmă că, în realitate, se lucrează cu atenţie maximă.

„Practica este următoarea: tocmai atenţie maximă la a nu fi deteriorate obiectele care sunt supuse expertizării, în cazul de faţă, am acordat atenţia maximă”, a mai precizat directorul INEC.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata