Directorul Maternităţii Giuleşti: Cine va fi de vină va răspunde

Medicul Bogdan Marinescu, directorul Maternităţii Giuleşti, a declarat marţi (17 august 2010) într-o conferinţă de presă, că vinovatul de producerea incendiului va răspunde, precizând că, până la finalizarea anchetei, „nu-şi ia mâna de pe corabia lui”.

„Sunt un om cu responsabilitate. Cine a fost de vină va răspunde. Dacă e vorba de mine, voi răspunde”, a afirmat directorul Maternităţii Giuleşti. El a precizat că, în prezent, se derulează o anchetă internă şi că tot personalul care a fost de serviciu cu o zi în urmă dă declaraţii. „În urma anchetei interne, vom hotărî ce măsuri vom lua”, a mai spus Bogdan Marinescu.

Directorul instituţiei a subliniat că maternitatea îşi va putea relua activitatea numai după ce va prezenta deplină siguranţă, susţinând că ar fi posibil ca activitatea în ambulatoriu să continue. Cât despre momentul producerii tragediei, Bogdan Marinescu a menţionat că o asistentă de sală a apelat serviciul 112, după care medicul de gardă, Ionuţ Ion, care se afla la un etaj inferior, a apelat acelaşi serviciu şi a încercat cu extinctorul să stingă incendiul.

Directorul unităţii spitaliceşti a mai spus că, în prezent, spitalul are un deficit de 34 de posturi vacante, atât medici, cât şi asistente, iar în Secţia de Terapie Intensivă se lucrează cu medici din afara clinicii.
Referindu-se la instalaţiile de aer condiţionat, directorul maternităţii a arătat că acestea sunt necesare într-o astfel de unitate şi că la momentul izbucnirii incendiului existau peste 50 de aparate de acest gen în funcţiune.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata