Directorul SRI, George Maior: Aş vrea să fiu eliminat din scenariile legate de diverse candidaturi

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Cristian Maior, a declarat miercuri, după prezentarea bilanţului SRI, că doreşte să fie eliminat din diverse scenarii privind candidatura sa pentru vreo funcţie politică.

„Orice deviere de la noţiunile fundamentale ale funcţionării SRI va fi, evident, sancţionată corespunzător. Din acest punct de vedere, aş vrea să subliniez şi un lucru personal, acest aspect se aplică evident şi directorului serviciului, s-a aplicat întotdeauna şi aş vrea, dacă se poate, să fiu eliminat din aceste scenarii adesea vehiculate în legătură cu diverse candidaturi. Avem, slavă Domnului, multă treabă de făcut pentru a asigura securitatea naţională a României în această calitate de director al acestei prestigioase instituţii”, a spus George Maior.

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat în februarie, că în opinia sa directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), George Maior, ar putea fi un bun candidat pentru alegerile prezidenţiale, deoarece corespunde profilului de preşedinte al României.

Întrebat dacă preferă ca viitorul candidat al USD la alegerile prezidenţiale să fie un om politic sau un independent, Radu Moldovan a spus că nu este neapărat nevoie să fie om politic, ci doar să fie „un alt tip de preşedinte”.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat pe 2 martie, într-o emisiune televizată, că şeful SRI, George Maior, este unul dintre oamenii care poate aspira la orice funcţie în statul român.

„Vă pot spune că este un diplomat excepţional George Maior şi este un om cu o putere de muncă formidabilă. (…) Este unul dintre cei mai buni cunoscători ai statului român, a intimităţilor statului român. (…) Eu nu pot să vorbesc rău despre George Maior pentru că îl cunosc. Pentru mine George Maior este unul din oamenii care poate aspira la orice funcţie în statul român. Singurul lucru la care trebuie să fie atent: cât de rapid face trecerea de la şefia unui serviciu de asemenea dimensiuni şi important înapoi în viaţa politică. (…) Este un pesedist luminat şi este un om care scrie, învaţă, studiază foarte mult”, a afirmat Băsescu, la B1 TV, întrebat despre o eventuală candidatură la Preşedinţie a şefului SRI, George Maior. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata