Directorul TikTok se retrage, pe măsură ce interdicțiile lui Donald Trump iau amploare

Kevin Mayer, directorul executiv al TikTok, a renunțat la aplicația de partajare a videoclipurilor înainte de o interdicție iminentă a președintelui american Donald Trump.

Firma deținută de China a fost acuzată că a fost o amenințare la adresa securității naționale a SUA de către administrația Trump.

Domnul Mayer s-a alăturat TikTok în iunie, după ce și-a părăsit rolul de șef al serviciilor de streaming Disney.

TikTok a primit 90 de zile pentru a fi vândut unei firme americane sau pentru a se confrunta cu o interdicție în SUA.

„În ultimele săptămâni, întrucât mediul politic s-a schimbat brusc, am făcut o reflecție semnificativă asupra a ceea ce vor necesita schimbările structurale ale companiei și ce înseamnă pentru rolul global la care m-am înscris”, a spus domnul Mayer într-o scrisoare adresată angajaților.

„Pe acest fundal și, după cum ne așteptăm să ajungem la o rezoluție foarte curând, am dorit să vă anunț pe toți că am decis să părăsesc compania”, a adăugat Mayer.

Atât TikTok, cât și aplicația de mesagerie chineză WeChat se confruntă cu interdicții din SUA, întrucât tensiunile cresc între Washington și Beijing pentru o gamă largă de probleme, inclusiv preocupări de securitate națională cu privire la firmele tehnologice chineze.

„Apreciem că dinamica politică din ultimele câteva luni a schimbat în mod semnificativ modul în care ar fi urmat să funcționeze rolul lui Kevin și îi respectăm pe deplin decizia.

Îi mulțumim pentru timpul acordat companiei și îi dorim bine”, a spus un purtător de cuvânt al TikTok.

Sursa: bbc
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata