Dispare impozitul minim, apare forfetarul: Guvernul declanşează prigoana coafezelor şi chelnerilor

26

Guvernul va inlocui din toamna impozitul minim cu cel forfetar, pentru simplul motiv ca se asteapta sa incaseze mai multi bani din impozitarea restaurantelor, fast-food-urilor, frizeriilor si firmelor de pompe funebre. Expertii in fiscalitate se tem insa ca, si de aceasta data, calculele guvernantilor sunt gresite, scrie DailyBusiness.ro

 

Cate şaorme ati vandut in ultima luna? Dar cate inmormantari ati organizat? Cu astfel de intrebari vor veni inspectorii ANAF din toamna pentru a incasa noul impozit forfetar. Din care spera sa obtina mai multi bani. Si asta pentru ca impozitul minim nu mai e de ajuns. Mentinerea lui ar fi o afacere paguboasa in conditiile in care numarul firmelor din Romania scade intr-un ritm alert.

Finantele vizeaza 28 de domenii, de la transportul de calatori, la hoteluri si pensiuni, service-uri auto, spectacole artistice, spalatorii, saloane de coafura-frizerie, sali de fitness, firme de pompe funebre etc, „acolo unde nu se elibereaza bonuri, unde nu exista case de marcat„, după cum spune Mihai Gogancea-Vatasoiu, vicepresedintele ANAF

”Sunt foarte curios cum vor reusi sa impuna grile forfetare pentru aceste domenii. La cantaretii de manele, cum vor reusi sa ii impoziteze. Nu mai zic de salile de fitness, de frizerii etc. In acest moment este o greseala sa renunte la impozitul minim”, crede consultantul fiscal Gabriel Biris.

„Probabil vor stabili grile de calcul in functie de o medie calculata de ei la nivel de ramura”, estimeaza expertul Daniel Pandea, de la Global Consulting. ”Se vor lua statisticile legate de consum, vor aduna datele declarate de firme, cele rezultate din controale si vor face o medie. Pe baza acesteia, vor impune un impozit care va urca progresiv in functie de venituri”, estimeaza expertul.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News