DNA: 227 de persoane au fost condamnate definitiv pentru corupţie în ultimele două luni

Direcția Națională Anticorupție informează că în cursul lunilor iulie și august în dosare de corupție au rămas definitive 17 hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 227 de inculpați.

Potrivit unui comunicat al DNA remis miercuri, printre persoanele condamnate se află un președinte fondator al unui partid politic (Dan Voiculescu), un fost senator, un subprefect, un judecător, doi avocați, trei primari, din care unul de municipiu, un viceprimar, un inspector-șef ISU, doi directori CFR Marfă. Aceștia au primit pedepse cuprinse între 10 ani închisoare și amendă penală 20.000 lei.

Detalii cu privire la toate condamnările și conținutul acestora se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate — hotărâri definitive de condamnare”.

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata