DNA a dispus trimiterea în judecată a lui Dumitru Sechelariu şi Iuliean Şutu

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus marţi (6 aprilie 2010) trimiterea în judecată a inculpaţilor Iuliean Şutu, director la SC Transport Public SA Bacău, şi a lui Dumitru Sechelariu, acţionar şi consilier tehnic la SC Transport Public SA Bacău, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Iuliean Şutu se află în stare de arest preventiv, în sarcina acestuia reţinându-se infracţiunea de cumpărare de influenţă. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că la data de 17 februarie 2010, inculpatul Dumitru Sechelariu a oferit şi remis, prin intermediar, inculpatului Iuliean Şutu, suma de 77.400 lei, în scopul cumpărării influenţei a doi denunţători, pentru ca aceştia din urmă să intervină pe lângă judecători ai Curţii de Apel Bacău, membri ai completului de judecată învestit cu soluţionarea unui litigiu comercial în care era implicată SC Transport Public SA Bacău, în vederea obţinerii unei soluţii favorabile firmei la care Sechelariu era acţionar.

La acel moment, SC Transport Public SA Bacău se afla în negocieri cu un investitor deţinător al unui lanţ de supermarket-uri în legătură cu tranzacţionarea unui teren pentru care se plătise un avans, însă Primăria municipiului Bacău a contestat în instanţă dreptul de proprietate al societăţii asupra terenului. La data de 17 februarie 2010, inculpatul Iuliean Şutu a remis celor doi denunţători suma de 77.400 de lei în scopul menţionat anterior.

La data de 18 februarie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Iuliean Şutu pentru 24 de ore, iar la data de 19 februarie, Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus arestarea acestuia pe termen de 29 de zile, măsură care a fost ulterior prelungită de aceeaşi instanţă până la data de 18 aprilie, inclusiv.
În cauză s-a dispus luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea sumei de 77.400 lei consemnată pe numele lui Iuliean Şutu, sumă reprezentând produs infracţional ca urmare a comiterii infracţiunii de cumpărare de influenţă.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Bacău. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, mai precizează DNA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata