DNA a extins urmărirea penală faţă de Radu Pricop pentru instigare la fals în declaraţii

Procurorii DNA au extins urmărirea penală, pentru instigare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, față de Radu Pricop, ginerele fostului președinte Traian Băsescu, în dosarul în care este cercetat și omul de afaceri Sergiu Lucinschi, au declarat miercuri ,surse judiciare.

Infracțiunea ar fi fost săvârșită de Pricop în calitate de avocat al lui Lucinschi, căruia i-a oferit o soluție ilegală pentru obținerea unei sume de bani de la un alt om de afaceri. Potrivit surselor, soluția a constat în încheierea unui contract de împrumut fictiv pentru suma de 2 milioane de euro, deși avocatul știa că nu aceasta era situația reală.

Radu Pricop s-a prezentat miercuri la sediul DNA din București, el fiind cercetat deja de procurorii anticorupție sub control judiciar pentru complicitate la șantaj, în dosarul lui Sergiu Lucinschi.

Potrivit DNA, Radu Pricop este acuzat că a uzat de calitatea de avocat în săvârșirea faptei reținute în sarcina sa, rezultând că, deși inițial i-a oferit, personal, lui Sergiu Lucinschi „consultanță juridică”, conținând elemente contrare legii, ulterior, pentru a masca participația la fapta respectivă, a procedat la interpunerea, în relația cu acesta, a altor persoane, pentru a disipa eventuala răspundere penală. Procurorii susțin că el i-a transmis, prin intermediul acestora, lui Lucinschi informațiile necesare obținerii sumei de bani necuvenite.

Radu Pricop este anchetat de DNA și într-o altă cauză după ce a preluat de la DIICOT dosarul „Moșia Brătienilor”, în care se efectuează cercetări în legătură cu retrocedări ilegale de terenuri din județul Argeș.

DIICOT și-a declinat pe 16 martie în favoarea DNA competența în acest dosar, în care Radu Pricop are calitatea de suspect.

Inițial, dosarul a fost deschis de Parchetul General, care a dispus la 26 mai 2014 începerea urmăririi penale pentru mai mulți făptuitori, printre care se afla și Radu Pricop, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Presa a relatat că Radu Pricop ar fi cumpărat, împreună cu alte persoane, de la urmașii familiei Brătienilor drepturi de moștenire asupra unui teren.

După ce a câștigat mai multe procese în instanță cu statul român, Radu Pricop și partenerii săi au obținut de la Agenția Națională pentru Restituirea Proprietăților o despăgubire de 10 milioane euro, folosind însă documente false, a mai relatat presa. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata