DNA a început urmărirea penală in rem în dosarul referitor la ordonanţa privind migraţia aleşilor locali

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL față de emiterea ordonanței privind migrația aleșilor locali, au declarat  surse judiciare.

Aceleași surse au precizat că s-a început urmărirea penală pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a anunțat marți că a depus o plângere penală la DNA împotriva vicepremierului Liviu Dragnea pentru inițierea ordonanței privind migrația aleșilor locali, afirmând că, dacă procurorii constată că fapta implică mai multe persoane, atunci aceștia pot extinde cercetările.

„Eu m-am îndreptat împotriva inițiatorului acestei ordonanțe, iar dacă DNA constată că este o faptă penală care implică mai mulți, atunci din oficiu se va autosesiza și va extinde cercetările. Noi nu avem date, nu reușim să aflăm ce se întâmplă în interiorul Guvernului, nu înțelegem motivațiile pentru care Guvernul, cu toate avertizările și de la noi și de la alții, a procedat totuși la aprobarea acestei ordonanțe. Și atunci trebuie să intervină cineva care prin lege are dreptul să meargă și să verifice concret cum și de ce”, declara atunci Iohannis. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata