DNA: Cei trei medici din Constanţa, trimişi în judecată în stare de arest la domiciliu

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pe cei trei medici de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, acuzați de luare de mită, după ce au condiționat efectuarea unei operații chirurgicale pe cord de remiterea unei sume de bani.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți , au fost deferiți justiției Marius Militaru, medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară, și soții Nicoleta și Dorin Arhire, medici anesteziști.

DNA precizează că la 17 noiembrie 2014 Marius Militaru a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului.

În 24 noiembrie 2014, Nicoleta Arhire a pretins, susțin procurorii, de la denunțător, în legătură cu respectiva intervenție chirurgicală, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Marius Militaru.

„La 5 decembrie 2014, Marius Militaru și Dorin Arhire au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menționate, asupra denunțătorului. La 15 decembrie 2014, inculpatul Militaru a mai primit încă 1.000 lei de la denunțător, ca rest al sumei de bani inițial pretinse pentru efectuarea intervenției chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată în comunicat.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale și extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la Marius Militaru și Dorin Arhire, precum și asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparținând lui Militaru.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata