DNA cere din nou arestarea lui Bunea Stancu după ce a luat legătura cu un suspect

Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a lui Gheorghe Bunea Stancu, președinte al CJ Brăila, după ce a luat legătura cu unul dintre suspecții din dosar.

Procurorii au solicitat înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura preventivă a arestului, față de Gheorghe Bunea Stancu, cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată și conflict de interese.

„Propunerea de arestare preventivă a fost formulată ca urmare a faptului că inculpatul Gheorghe Bunea Stancu, în mod indirect, a luat legătura cu suspectul Soare Vasile, deși prin Încheierea din data de 8 august a Tribunalului Galați, prin care s-a dispus luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, față de primul menționat, instanța l-a obligat să nu comunice cu ceilalți inculpați, suspecți sau martori”, se arată într-un comunicat al DNA transmis joi.

Propunerea de arestare preventivă a fost înaintată Tribunalului Galați.

Magistrații Curții de Apel Galați au respins, pe 15 august, contestațiile depuse în dosarul lui Gheorghe Bunea Stancu, acuzat de abuz în serviciu și conflict de interese, și au păstrat decizia Tribunalului Galați care prevedea arest la domiciliu pentru 30 de zile în cazul lui Stancu și al vicepreședintelui CJ Brăila Florin Mija, precum și controlul judiciar pentru Nicolae Moisiu, șeful biroului de achiziții al CJ Brăila.

Gheorghe Bunea Stancu și Florin Mija au fost suspendați din funcție prin ordine semnate de prefectul de Brăila, Vasilica Vîlcu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata