DNA: Doi inculpaţi, trimişi în judecată în stare de arest pentru trafic de influenţă de 40.000 de euro

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Aurel Victor Șirgher, în sarcina căruia s-au reținut două infracțiuni concurente de trafic de influență, și a administratorilor unor societăți comerciale, Cristel Niță și Romeo Dordea, pentru trafic de influență, informează un comunicat al DNA remis marți .

Conform rechizitoriului, în cursul anului 2013, Aurel Victor Șirgher a pretins și primit de la administratorul unei societăți comerciale suma de 40.000 euro, lăsând să se creadă că are influență pe lângă conducerea unei instituții bancare și că poate interveni în scopul aprobării unei cereri de finanțare pentru firma acestuia.

În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Aurel Șirgher l-a lăsat pe același administrator să creadă că are influență asupra directorului Direcției Generale a Finanțelor Publice Sălaj și, contra unei sume de bani, poate să intervină pe lângă acesta, în scopul rezolvării favorabile a unor dosare pe care societăți comerciale ale administratorului sau ale altor membri ai familiei acestuia le au la această instituție publică.

La data de 26 mai, reiterându-și poziția față de același om de afaceri, inculpatul Șirgher a pretins de la acesta suma de 25.000 euro din care, la data de 6 iunie, a primit suma de 20.000 euro.

„De asemenea, ca urmare a unei înțelegeri anterioare cu inculpații Dordea Romeo și Niță Cristel, inculpatul Șirgher Victor Aurel a cunoscut că aceștia i-au cerut omului de afaceri, pentru ‘intervenția’ la directorul Direcției Generale a Finanțelor Publice Sălaj, suma de 40.000 euro, din care, la data de 6 iunie, cei doi inculpați au primit 20.000 euro. La data de 31 mai, inculpatul Niță Cristel pretinsese pentru același ‘serviciu’ un avans de 5.000 euro”, se arată în comunicat.

La data de 6 iunie, după ce a primit de la omul de afaceri suma de 20.000 euro, la ieșirea dintr-un hotel situat Capitală, inculpatul Aurel Șirgher a fost prins în flagrant de organele de urmărire penală, asupra sa găsindu-se suma de bani menționată.

„În aceeași zi, și ceilalți doi inculpați au fost prinși în flagrant de organele de urmărire penală, la ieșirea dintr-un restaurant din zona Gării de Nord. Asupra inculpatului Dordea Romeo, din suma de 40.000 euro pretinsă anterior, s-a găsit suma de 20.000 euro remisă de omul de afaceri”, susține DNA.

Potrivit sursei citate, în zilele de 18 și 19 iunie, s-a încercat încheierea cu inculpații a unui acord de recunoașterea vinovăției, în conformitate cu art. 478 Cod procedură penală, dar aceștia nu au fost de acord cu pedeapsa propusă de procuror.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Aurel Victor SirgherCristel NitaRomeo Dordeatrafic de influenta
Comentarii (2)
Adaugă comentariu
  • costel

    Fost Politist rusine!

  • costel

    Dordea Romeo!.