DNA: Gheorghe Bunea Stancu, pus sub acuzare într-un nou dosar

Procurorii anticorupție Galați au dispus punerea în mișcare a urmăririi penale față de Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, în prezent aflat în închisoare, fiind condamnat într-un alt dosar al DNA, pentru infracțiunile de abuz în serviciu în formă continuată, cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul și de conflict de interese în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis joi , în perioada 28 martie 2006 — 8 martie 2012, președintele Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a făcut mai multe demersuri și a luat decizii prin care două persoane juridice — SC Club Fotbal Brăila SA și Asociația Handbal Club ‘Dunărea’ Brăila au obținut foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 7,5 milioane lei din bugetul CJ.

DNA precizează că demersurile, constând în întocmirea expunerilor de motive, susținerea acestora și adoptarea hotărârilor, precum și a contractelor de asociere dintre cele două cluburi sportive și CJ Brăila, au fost făcut în condițiile în care Gheorghe Bunea Stancu cunoștea că se află în incompatibilitate.

În plus, au constatat procurorii, finanțarea celor două persoane juridice a fost aprobată cu nerespectarea prevederilor legale, respectiv fără a exista angajamente legale, respectiv hotărâri ale CJ Brăila de aprobare expresă a sumelor încasate de cele două cluburi.

Anchetatorii susțin că, la foloasele obținute de cele două societăți, în valoare de aproximativ 7,5 milioane lei (respectiv 2,3 milioane lei pentru Fotbal Club Dunărea Brăila și aproape 5,2 milioane lei pentru Handbal Club Dunărea Brăila) se adaugă dare în folosință gratuită, pe o perioadă de 5 ani, a unui autoturism aparținând CJ Brăila.

„Aceasta, în condițiile în care SC Bursagrirom SA Brăila, la care Gheorghe Bunea Stancu este acționar majoritar, are o participare indirectă la capitalul SC Concivia SA Brăila, societate care are la rândul său, are calitatea de acționar majoritar la SC Fotbal Club Dunărea Brăila și membru fondator la Asociația Handbal Club „Dunărea” Brăila fiind deci, persoană afiliată la acestea.Totodată, din totalul sumei de 7.492.360 lei încasată de cele două cluburi sportive, suma de 247.122,56 lei (fără tva) ce reprezintă cheltuielile ocazionate de serviciile de servire masă ce au fost virate la SC Istru SA Brăila, firmă la care, SC BURSAGRIROM SA Brăila este acționar majoritar, iar fiul lui Gheorghe Bunea Stancu este președinte al Consiliului de Administrație”, se arată în comunicat.

DNA menționează că din prestarea serviciilor de alimentație publică către cele două cluburi în perioada 2008 — 2011 SC Istru a realizat un profit net estimat de aproximativ 62.000 lei.

Sursa citată subliniază că astfel Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al C.J Brăila, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, prin mai multe acte materiale a îndeplinit mai multe acte și a luat decizii prin care a obținut în mod indirect prin intermediul cluburilor foloase patrimoniale în valoare de aproape 7,5 milioane lei pentru firma la care este acționar majoritar și în mod direct foloase nepatrimoniale, constând în capital electoral. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata