DNA: Horea Uioreanu, trimis în judecată

De asemenea, Uioreanu a pretins, împreună cu Ioan Petran, în 9 aprilie, de la Gabriel Davidescu suma de 20.000 euro (câte 10.000 euro pentru fiecare) pentru ca să emită o hotărâre prin care să se aprobe în favoarea societății UTI Hotel & Parking SRL, în cadrul contractului de concesiune derulat cu CJ Cluj, realizarea unei parcări long term pentru 108 locuri în incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj Napoca, primind efectiv, din banii pretinși, 5.000 euro.

Sursa citată subliniază că, în 2011, a fost încheiat contractul de lucrări între Aeroportul Internațional Cluj-Napoca, în calitate de achizitor și asocierea SCC Napoca SA — SC Icco Systems SRL — SC Geo Arc SRL, în calitate de executant, având ca obiect prima etapă de executare, finalizare și întreținerea lucrării ‘Pistă de decolare aterizare de 3.500 m și suprafețe de mișcare aferente’ la un preț de peste 32, 4 milioane euro, durata contractului fiind stabilită la 3 ani, respectiv până la 5 septembrie 2014.

Finanțarea investiției urmă a fi asigurată din bugetul județului, iar pe parcursul executării contractului acesta a fost adiționat cu un număr de 24 acte adiționale care au crescut valoarea contractului până la suma totală de peste 42 milioane euro.

„Pe fondul cointeresării materiale a președintelui CJ Cluj, Ioan Bene a convenit cu acesta să realizeze în continuare lucrări din etapa a doua a proiectului, în sensul de a construi platforma de parcare aeronave Apron 4, în lipsa oricăror forme legale și transparente de evaluare și acordare a unei astfel de lucrări finanțate din bani publici, prin ignorarea principiilor concurenței și transparenței stabilite de legiuitor prin OUG 34/ 2006 (în lipsa oricărei documentații,licitații, contractări). Urmare a celor convenite, omul de afaceri a dispus angajaților săi construirea platformei Apron 4, lucrare ce a fost demarată la finele lunii octombrie 2013 și finalizată în martie 2014″, se mai spune în document.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului și indisponibilizarea sumei de 13.500 lei aparținând lui Horea Uioreanu și asupra unui imobil situat în Cluj, în suprafață de 195 mp, al șefului CJ Cluj, până la concurența sumei de 421.300 lei, în vederea confiscării speciale.

În cauză s-a mai dispus instituirea sechestrului și indisponibilizarea sumelor de aproape 4.500 lei și 10.000 euro ale lui Ioan Petran în vederea confiscării speciale, și a peste 23.000 lei și 18.200 euro, aparținând aceluiași inculpat. în vederea confiscării extinse.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Cluj. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata