DNA: Mariana Rarinca, femeia care a şantajat-o pe şefa ÎCCJ, reţinută

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus reținerea inculpatei Mariana Rarinca, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj asupra președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, aceasta urmând a fi prezentată marți Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a rezultat că, în cauză, există date și aspecte din care rezultă indicii rezonabile că, în perioada aprilie 2014 — 3 iunie 2014, inculpata Mariana Rarinca a amenințat persoana vătămată, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, în scopul de a dobândi pentru sine, în mod injust, un folos patrimonial.

Mai mult, inculpata a amenințat persoana vătămată cu divulgarea către presă (un post de televiziune) a unor date compromițătoare despre aceasta și familia acesteia, susținând că deține înscrisuri și alte mijloace de probă cu care își poate proba afirmațiile”, se arată într-un comunicat al DNA postat marți pe site-ul instituției.

Sursa citată precizează că, în schimbul nedivulgării către presă a acestor informații presupus compromițătoare, inculpata Rarinca i-a pretins persoanei vătămate suma de 20.000 de euro într-o convorbire telefonică.

În acest caz, procurorii DNA au efectuat luni trei percheziții în municipiul Galați, beneficiind de sprijin de specialitate din partea SRI. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata