DNA: Mircea Băsescu a înregistrat şantajul cu telefonul mobil

Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil convorbirile purtate cu membrii familiei lui Bercea Mondial, în care aceștia îl șantajau să le dea suma de 280.000 de euro.

Informația apare în rechizitoriul prin care DNA a trimis în judecată cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru șantajarea lui Mircea Băsescu.

Astfel, Mircea Băsescu a înregistrat cu propriul telefon mobil convorbirile purtate cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la data de 1 noiembrie 2013 și a depus la dosar înregistrarea.

„Din cuprinsul acestora rezultă nemulțumirea inculpatului (Florin Anghel) față de o presupusă inactivitate a persoanei vătămate (Mircea Băsescu), dar și amenințarea ei de către inculpat”, se arată în rechizitoriu.

Tot în rechizitoriu se spune că banii dați pentru eliberarea lui Bercea Mondial nu au ajuns la Mircea Băsescu, ci la Marian Căpățână, care a făcut investiții într-o firmă.

La data de 26 martie 2014, Florin Anghel și mama sa, Fănica Anghel, s-au întâlnit cu Mircea Băsescu.

„(…) inculpatul Anghel Florin a afirmat că persoana vătămată Băsescu Mircea fusese păcălită de către martorul Marian Căpățână, care luase banii de la el, dar nu îi folosise pentru a obține eliberarea tatălui său, ci pentru a-i investi în societatea comercială (…) Inculpații Anghel Fănica și Anghel Florin au susținut în cadrul discuției respective că au dat suma de 600.000 euro martorului Marian Căpățână, deoarece acesta afirmase că îi va da mai departe persoanei vătămate Băsescu Mircea”, se arată în documentul DNA.

Procurorii notează că, în dosar, este irelevant dacă Mircea Băsescu sau vreo altă persoană datorau sau nu în fapt 280.000 euro lui Florin Anghel ori dacă sursa acestei datorii era una licită (împrumutul pentru achiziționarea utilajelor Aversa) ori ilicită (infracțiunea de trafic de influență).

Pe 23 iunie, procurorii DNA Constanța au trimis în judecată cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru șantajarea lui Mircea Băsescu.

Persoanele trimise în judecată sunt Marius Constantin (ginere), în stare de arest preventiv, Izaura Anghel (fiică), Grinică Ion Anghel (nepot), Florin Anghel — fiu, (aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusă într-o altă cauză), și Fănică Anghel (soția).

Anchetatorii susțin că, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel a exercitat amenințări asupra lui Mircea Băsescu, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromițătoare pentru acesta și pentru membrii familiei sale, cu scopul de a-l determina pe fratele președintelui să dea suma de 280.000 euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata