DNA: Percheziţii în 11 locaţii în Cluj Napoca; sunt suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie

Direcția Națională Anticorupție informează că procurorii efectuează miercuri, 28 mai,  percheziții în 11 locații situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor firme, instituții publice și la domiciliile unor persoane, în cadrul unei anchete ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcție de conducere de la nivelul autorităților locale.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în perioada 2013-2014, de către persoane cu funcție de conducere de la nivelul autorităților locale. Ca urmare autorizării de către instanța competentă, au fost efectuate miercuri percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul Cluj Napoca, la sediile unor societăți comerciale, instituții publice și la domiciliile unor persoane”, se arată într-un comunicat al DNA transmis miercuri.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate și informativ din partea Serviciului Român de Informații.

Procurorii anticorupție efectuează miercuri percheziții la CJ Cluj, în dosar fiind implicat președintele instituției, Horea Uioreanu, și mai mulți directori, au declarat surse judiciare.

Sursele citate au precizat că se fac percheziții și la domiciliul lui Uioreanu, la Facultatea de construcții și la alte persoane fizice. Ancheta vizează posibile fapte de corupție privind atribuirea de contracte preferențial.

Procurorii ridică documente oficiale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata